خانه / مقالات / بررسی میزان پروتئین گردو
slider1 772x295 - بررسی میزان پروتئین گردو

بررسی میزان پروتئین گردو

نوع مقاله: علمی پژوهشی
چکیده
چکیده
گردو بدلیل داشتن اسیدهای‏چرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشک‏میوه‌ها از نظر ارزش غذایی مطرح می­باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند در روغن گردو است. در تحقیق حاضر برخی ارقام برتر گردو (Juglans regia L.) شامل: چندلر، هارتلی، پدرو، Z60، Z30 و Z63 جهت بررسی پروتئین، روغن و اسیدهای‏چرب انتخاب گردیدند. میزان روغن گردو به روش سوکسله اندازه­گیری شد و مقدار آن در ارقام مختلف بین ۷۵-۶۰ درصد بود. بعد از استخراج روغن و خالص سازی آن، ترکیب کمی و کیفی اسیدهای‏چرب روغن توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه‌گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدهای‏چرب غیراشباع در روغن گردو غالب می‏باشد. اسیدچرب غالب لینولئیک اسید (۴۴/۶۸-۸۴/۴۴ درصد) و سایر اسیدهای‏چرب موجود لینولنیک (۹۲/۲۳-۳۱/۱۵ درصد)، اولئیک اسید (۶۲/۳۱-۰۲/۸ درصد)، پالمیتیک اسید (۴۴/۶-۴۲/۲ درصد) و استئاریک اسید (۴۸/۲-۶۵/۱ درصد) بودند. روغن گردو در ارقام مختلف ۷۵-۶۰ درصد و پروتئین مغز در این ارقام ۳۸/۲۰-۶۷/۱۴ درصد بود. در نهایت مشخص شد رقم هارتلی بیشترین میزان اسیدهای‏چرب غیراشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدچرب غیر­اشباع را دارد. همچنین رقم Z60 بیشترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع را در میان ارقام مورد بررسی دارا بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که تنها گرده رقم Z63 بر پروتئین کل مغز رقم پدرو تاثیر داشت و به میزان ۰۸/۲ درصد میزان پروتئین کل مغز را نسبت به گرده افشانی آزاد افزایش داد.

 

اصل مقاله (۲۳۸ K)

بیشتر بخوانید :   فروش مغز گردو درجه یک به عراق

درباره ی محمد پارسا

زاده شهر گردو هستم " شهرستان اقلید " سالهاست خرید و فروش گردو انجام میدیم که تصمیم گرفتیم این تجارت رو توی سطح وب تجربه کنیم. امیدواریم شما هم یکی از خریداران راضی و خوشنود خشکبار فروشی قائم و فروشگاه اینترنتی گردوی اقلید باشید.

مطلب پیشنهادی

268171 - طرز تهیه دسر گردو مخصوص آلزایمری ها!

طرز تهیه دسر گردو مخصوص آلزایمری ها!

محمد‌علی زارعیان درباره خواص متعدد انجیر اظهار کرد: مصرف انجیر خشک در بیماری‌های خارش‌دار پوستی می‌تواند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.